-


Just Kids














"Patti, ingen ser världen så som vi ser den", sa han.


Desire is hunger is the fire I breathe




Because tonight belongs to lovers



Mamma och jag har pratat om Patti Smith hela morgonen, sedan när mamma sätter i radiosladden så är det första som spelas är The Pretenders med Don't get me wrong. Ibland, ibland så.



Djurvännen kryper fram

Gillar inte anonyms argument: "Vi människor är gjord för att äta kött, det ingår i näringskedjan osv". Människan i allmänhet är fruktansvärt dålig på att anpassa sig efter våran jords miljö och natur. Vi ska ta plats, förorena, bygga och förstöra för att vi inte klarar oss utan ett stort varmt tryggt hus att bo i, betongbyggnader och miljöfarliga fordon. Vi skulle KLARA oss utan kött. Det är det många som gör idag. Jag tycker bara att ett mindre dött djur, en sån liten sak gör rätt stor skillnad. Jag vet att jag som person kan påverka detta, inte mycket, men en liten avgörande del har jag ändå, jag kan välja att välja bort kött. Människor överkonsumerar det mesta och gör hundra andra fel som gör att den här jorden sakta men säkert förstörs och bränns upp av kemikalier och avgaser och herre vet vad.

Jag säger inte att det är fel att äta kött, men inget säger att det är 100 % rätt heller. Vi har alternativ. Vi har många alternativ. Bara en sån liten sak som att engagera sig en smula och äta vegetariskt bara en gång i veckan gör skillnad. Jag tycker inte om tanken på djur som blir slaktade på ett som varken är tillåtet eller kontrollerat. Detta kanske inte inträffar så ofta i just sverige, men garanterat i andra länder. Djur som kan få tillbringa hela sitt liv i en 1x1 meter stor bur. Tänk er att endast ha den ytan på er att sträcka på benen. Det finns länder med mindre kontroller , inspektioner eller besiktingar på slakterier och liknande än vad sverige har, som tur är. Jag tycker inte heller om tanken att djur blir matade med konstgjord kemikaliskt framställda foder. Vem är detta för att gynna? Jo, människan. För att vi ska få en mer utsökt och njutningsfull fredagsmiddag. Med det kan vi säga att ett liv, djurets, blir sämre. Medan människornas liv, blir "bättre" i kategorin "Mat". Men tänk efter. Vilka gör egentligen mest (ofrivilliga?) uppoffringar? 

Vi kan välja hur mycket annan föda som helst som ersätter lika bra som kött. Visst, jag kan förstå att vissa kan ha väldigt svårt att anpassa sig efter detta. Jag har förståelse för även det, alla är olika. Jag är själv ingen vegeterian. Jag vet inte om jag skulle kunna om jag ville bli heltidsvegeterian heller. Ska inte skylla på min livsstil, men jag skulle nästan kunna säga att det är så. Jag säger inte heller att djurplågeri och köttkonsumtion är samma sak. Tycker att det är väldigt bra med ekologiskt kött och alla andra stämplar det finns och allt vad de innebär.

Om vi människor anpassar oss efter djuren en aning: Färre djur slipper slaktas.
Om djuren anpassar sig efter oss: Fler djur slaktas. Vi får våra "behov" mer stillade, vi får en "godare" middag.

Cheekbones


She's only seventen so she's probably not ready

Teenage hormones
Young complexion
Non-physical affection
You're a god send
Do you want a boyfriend?
Crazy crazy, easy tiger

-

Gillar ej det faktum att alla ger vika för att dom inte har något annat alternativ. Dom börjar sakta men säkert inse och acceptera det som egentligen inte är okej.

Sanning no. 1

Hemligheter är roligare.



Beauty

Gaaaaah...






!!!!


So why don't you jump into my brain
Ride my bloodstream through my veins
Run your fingers through my name

And this motor that you call my heart, is just anothiner machine that won't stop


Faster faster

Ritat för längesedan

Faster


Låt mig påminna dig om en solig guldfärgad dag i ditt minne: 

Vi sitter på kajen och väntar på båten som ska ta oss ut i havsvindarna och det skvalpande havet. Med fötterna dinglandes över kanten har vi båda smaken av söt jordgubbe i munnen. Jordgubbar vars färg, storlek och smak inte gick att jämföra med någon jordgubbe vi tidigare hade smakat. I bakgrunden hör vi barnskratt och föräldrar vars röster hade en betryggande och lugnande effekt. Måsar, vindar och saltlukt.

Denna dag har jag sparat i ett litet säkert skyddat fack i mitt minne. Detta minne kommer föralltid finnas kvar och i när allting är som djupast och alla har sjunkit till botten tar jag fram detta minne och målar hela omgivningen med dess iver att bli verklighet igen.

WHETHER

nerdunderground:    Flying Rigmorby *enigma-astralis


Let's get these teen hearts beating faster, faster

Klassfest 111111

Foto: Molly Jansson och Hanna Wiklander

Tornado coming for us.


42

Ni märker väl skillnad på mina bilder och tumblr-bilder? Hoppas det i alla fall. Tumblr-bilderna är oftast dynamiska eller lätta att urskilja.

deciso:  favorite stickers (by heavy puff)

RSS 2.0