Den nionde insikten.


"En utfrågare är ett annat slags drama. Människor som använder det sättet för att få energi bygger upp ett drama genom att ställa frågor och undersöka en annan persons värld med det bestämda syftet att hitta något som är fel. När de väl har gjort det, kritiserar de just den aspekten på den andres liv. Om den strategin lyckas dras personerna som kritiserats in i dramat. Plötsligt upptäcker de att de blir osäkra när utfrågaren är närvarande, och de blir uppmärksamma på vad utfrågaren kan lägga märke till. Detta psykiska hänsynstagande ger utfrågaren den energi som han vill ha. Oavsett om utfrågaren är medveten eller inte om detta själv, så är det dennes undermedvetna som styr över kraften och behovet av energi. Troligen har denne inte tillräckligt med energi själv, eller svårt att producera energin själv så att man måste "stjäla" energi av en annan anhörig. Detta får ju såklart den utsatte att känna sig nere och kanske till och med deprimerad för en stund då energin sjunker med sån hög takt. I och med detta kan förövaren och utfrågaren inte känna någon sympati för den utsatte som berövats på sin energi eftersom denne är "tjuven" i dramat.

Tänk på de gånger när du har varit tillsammans med någon som är sådan. Och du fastnar i det dramat, försöker du då inte uppföra dig så att den där personen inte ska kritisera dig? Han/hon drar bort dig från din egen väg och tar din energi därför att du bedömer dig själv efter vad han/hon ska tänka?"

#dröm 2



Jagad.

Springer. 


Plötsligt uppenbarar sig kanoten framför mig. Jag sträcker mig tafatt i farten efter träåran som flyter bredvid i vattnet Jag slänger i åran i kanoten, och försöker sedan med min kroppsvikt knuffa ut kanoten från strandkanten. Jag stretar emot den sträva stranden och kanotens metallundersida som inte tycks vilja samarbeta. Mitt i all panik hör jag springade steg bakom mig som närmar sig. Jag tar nu i för allt vad jag har och kanoten rubbas tillsist. Jag hoppar i och får i farten vatten upp till midjan. Kanoten glider ut i viken och jag känner mig för en sekund mindre panikartad. 

Två sekunder senare känner jag en hand greppas runt min fotvrist. Jag hinner inte tänka och i nästa sekund dras jag ur kanoten och allt som kallades säkerhet omvandlas till panik och förmågan att tänka försvinner kort iväg. Jag slår i all hast i överdelen av min öppna mun i kanotens kant. I nästa sekund kan jag känna vattnets botten, mitt huvud vilar i ett fåtal sekunder på sandbotten. Jag känner att greppet runt min vrist blir starkare och handen knyter sig ytterligare. Mitt huvud börjas dra in mot land på botten, sand och stenar gör så att jag snabbt känner att ansiktet blir rejält och brutalt rispat. Vattnet färgas rött och jag blir uppmärksam på mitt sår som tidigare uppstått i och med att jag avlägsnats från kanoten. Huvudet slår emot flera stora och kraftigare stenar som då är betydligt vassare än de små och nästan obetydliga stenarna.

Sedan inser jag att jag inte kan andas. Under dessa sekunder under ytan har jag hållt andan, men inser sedan när jag i panikens hetta och begäret efter syre, drar ett djupt andetag. Mina lungor börjar sakta men säkert fyllas med vatten. Jag stänger då snabbt munnen och återgår i att försöka hålla andan. Jag vågar öppna ögonen snabbt vid detta tillfälle och inser att vattnet var mycket grunt och att ytan inte var långt ifrån.

Jag hostar kraftigt till i och med mötet med syre som får det hela att efterlika ett slag emot ansiket. Jag känner mig orörlig men kan känna att min kropp ligger på fast mark på land nu. Jag blir genast medveten om den varma vätskan i stora mängder med järnsmaken i munnen som förmodlingen sipprat ur min mungipa. Jag ser tre jättelika svarta och suddiga gestalter i mitt tillstånd. De samlas runt mig och jag hör att de skrattar till. Deras skratt är djupa och kraftiga. Nästan som buller. De går runt mig, byter plats. Plågar mig med sina oyttrade tankar. Men det är som att jag ändå kan höra deras tankar. Som att en sagoberättarröst läser tankarna högt för mig. 

Ena gestalten försvinner nedåt strandkanten och kvar är de två, fortfarande suddiga i mitt synfält. Obehagligt iakttagen känner jag mig, för jag vet att dom kan se mig hur tydligt som helst, men jag kan inte se dom.

Den tredje kommer tillbaka frustandes med någonting tungt som han bär och drar i med sina armar. Ett föremål stort nog att vara tungt för en sån stor gestalt, som antagligen har fyllt ut kroppen och töjt ut skinnet med många månaders intensiv träning för att åstadkomma ett så kraftfullt resultat. Vad jag kunde avgöra av hans profil.
Min syn börjar klarna och det går upp för mig att mannen släpar på kanoten som jag så misslyckat försökt fly i bara några minuter tidigare. 

Sedan går allting fort. 

Mannen lyfter upp kanoten ganska högt ovanför mig
Och släpper sedan
Kanoten far neråt och emot mig med mycket hög fart
En enorm smärta kommer krypandes från ryggmärgen och ända ut i fingertopparna.
Samma process upprepas därefter ytterliga gånger. Samma olidliga smärta varje gång.

Efter ett tag förlorar jag känseln och alla ljud blir luddiga och avskärmade. Allting dämpas och alla rörelser jag ser går saktare och saktare.
Efter ett tag börjar dunken mot min kropp upphöra. Kanoten vilar tungt och stilla över mig.

Efter ett tag börjar händer tryckas emot kanotens översida. Kanotens kant börjar bestämt och våldsamt tryckas mot min hals. Jag känner att min halspulsåder börjar värka av det olidliga trycket. Jag känner att kanotens järnkant börjar tryckas ner och förbipasserar mitt skinn. Det varma blodet pulserar våldsamt och hjärtslagen slår snabbare och snabbare och snabbare.  

Hårdare. 
Våldsammare.
Hårdare. 
Våldsammare. 

En våg av lättnad och befrielse sköljer över mig innan lidandet sedan plötsligt upphör och allting blir svart.


Finding Neverland


Hjärtslag.


Rough.



Har precis börjat titta på en film som heter Heartbeats. Tycker redan om den.

Charmexamen.











Åt Star Wars lakritz-glassen.

Fotat av BÅDE Denise och mig.

#dröm


Feberdröm nummer ett:

Åker flygplan högt uppe i luften.
I andra sekunden glider flygplanet fram över en väldigt bred brygga, en sån där man brukar bada ifrån. Planet har inga hjul nedfällda och far därför fram över bryggans bräder och glider sakta men säkert fram emot slutet, där ett stup börjar. Ett stup på kanske 10 meter. Frittfallshögt. 

Sedan går allting i slowmotion. Planet lutar över kanten och jag får flash-backs ifrån Titanic när fartyget sakta börjar sjunka ner mot havets botten. 

Planet träffar vattenytan, men det är grunt. Inte alls något djup, snarare likt en vattenpöl vars stövlar tillhörande ett barn plaskar så att vattnet skvätter åt alla olika håll. Likaså gör vattnet som blir träffat av det jättelika ihåliga metallstycket. 

Vi beslutar oss för att leva där i det halvdjupa vattnet som tillsynes knappt tycktes nå oss upp till fotknölarna. Det var betydligt fler människor som slog sig till ro där i det våta än som realtiskt sett skulle kunna ha fått plats inuti planet under färd.

Sedan är många paranormala aktiviteter igång (i samma sekund blinkar lampan i mitt rum så lämpligt till, såklart). Så fort vi begav oss in i planet för att söka skydd, mat eller diverse andra saker så börjar vi alla känna av det paranormala i luften, utan tvekan. Ett toalettbesök kunde inte utföras utan att olika obehagliga händelser inträffar. Föremål, som taklampor, rörde sig tills de stannade i en en horisontal linje. Trots dessa obehagliga förnimmelser så fortsätter vi att söka skydd inne i planet, som om våra mänskliga instinkter sa åt oss att det var bättre att vistas inne i planet än utanför.

Sedan är allt jag har diffusa minnen. Jag hör mina egna funderingar med en annan kvinnas röst, i en annan kvinnas huvud. Sedan tycks min hjärnfunktion slutat fungera och upphöra helt. Allt jag kan höra är den där andra kvinnans tankar. Hon pratar med en annan man i sina tankar, han verkar kunna höra och uppfatta alla hennes tankar och de båda verkar ha en helt vanlig konversation, fast med tankar. De båda "pratar" om att ge sig av och överge den plats där planet fortfarande stod, föralltid. 

Sedan är det plötsligt hyreshus och en allmän liten lekpark omkring oss. Ingen annan tycks reagera på detta förutom jag. Mannen och kvinnan med tankespråket, ger sig då (som förväntat) av. Nu har de en barnvagn i händerna också, med en yngre pojke som annars i våran värld hade varit allt för stor och gammal för att egentligen få åka barnvagn. 


Förövrigt så har höger tangentpil gått sönder på min dator sedan lagningen.
Nu fortsätter mina feberyror.



RSS 2.0